Home Maitreya Instituut
 

Vakantie voor de Geest
Individuele Retraites in Loenen

   De Veluwe
   

Verblijf buiten cursussen

Leden van het Maitreya Instituut kunnen overnachten voor een individuele retraite. We zijn echter niet ingericht als hotel, en zeker niet voor mensen die geen binding met het instituut hebben.

Vooral buiten cursussen en verhuur aan derden kunnen leden gebuik maken van de faciliteiten van het centrum, dat zich aan de rand van één van de mooiste en grootste natuurgebieden van Nederland bevindt, de Veluwe.

Aanmelden

Graag zo vroeg mogelijk van tevoren aanmelden, ook omdat er veel activiteiten in het centrum plaatsvinden die niet in het programma vermeld staan (verhuur aan derden). Voor monniken en nonnen is er een aparte 'Sangha-policy' voor verblijf. Aanmelden kan via of telefonisch tijdens onze kantooruren dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00) op nummer 055-5050908.

Retraite

Leden kunnen ook langere individuele retraites doen, maar dit vereist enige coördinatie, dus daarom is vooral vroeg aanmelden sterk aan te raden om te zien wat je wensen zijn en of de accommodatie al verhuurd is.
In het cursusgebouw kunnen we door andere activiteiten, de noodzakelijke schoonmaak en onderhoud helaas niet altijd absolute stilte garanderen.

Kost en inwoning

Uiteraard zijn er voor het centrum kosten wanneer mensen blijven overnachten, mee eten of bijv. de was willen doen. Informeer graag bij de receptie wat de kostendekkende bijdragen zijn voor de verschillende mogelijkheden.

Buiten de cursusweekenden of verhuur aan derden wordt er niet altijd gekookt.

Vanwege aangescherpte HACCP-wetgeving is het niet toegestaan om zelf eten te bereiden of eigen meegebracht voedsel in de keuken te bereiden. Mogelijk kun je mee eten met de maaltijd die de vaste bewoners maken.

Aankomst

Gedurende de week is er niet altijd iemand bij de receptie aanwezig om mensen te ontvangen, maar we spreken dan iets af met een medewerker van het centrum die je de slaapplaats toewijst.
Schrijf s.v.p. je naam, kamernummer en de dagen dat je blijft in de speciale agenda op de receptiebalie: dit is voor je eigen veiligheid!

Huishouden

Het centrum beschikt niet over personeel om alles perfect voor je te regelen of om je gezelschap te houden, maar er is wel iemand van de staf aanwezig wanneer er een probleem is. Dus graag zelf het bed opmaken en zelf spullen zoals de vaat achter je opruimen, en bij storingen of technische problemen de staf inlichten.

Vertrek

Het beddegoed weer afhalen en in de trolley in de linnenkamer doen. Deponeer uitsluitend het witte beddegoed en de witte handdoek die je op het bed aantrof in de trolley, alle andere was s.v.p. in de plastic manden; je bespaart het centrum veel geld door hierop te letten.
Laat de beschermhoes of molton deken over het matras zitten, tenzij die erg vuil is geworden, deze nooit in de trolley deponeren!
Laat de kamer schoon achter voor de volgende gast, draai de verwarming op * (vorstvrij) en sluit de ramen. Vergeet s.v.p. ook niet de sleutel weer in te leveren bij een medewerker.

Vrijwilligerswerk

Als je vrijwilligerswerk komt doen waarom gevraagd is door een medewerker van het centrum, geldt dat we in het algemeen voor een volle dag vrijwilligerswerk gratis kost en inwoning verlenen. Zonder afspraken met een staflid van het centrum dient echter gewoon voor verblijf en eten betaald te worden. Het deelnemen aan en voorbereiden van rituelen, poedja's, studiegroepen, karma yoga etc. geldt in dit verband niet als 'vrijwilligerswerk'.

Omgang met geshe's, vertalers, staf en vrijwilligers

De geshes zijn tijdens cursussen na afspraak eventueel beschikbaar voor vragen en advies aan cursisten. Het is niet de bedoeling om de geshes zonder afspraak op andere dagen te bezoeken.
Vertalers zijn in dienst van het Maitreya Instituut, en zij zijn buiten cursussen niet automatisch beschikbaar als tolk voor privégesprekken met de geshes, of voor het vertalen van eigen teksten.

Huisregels

Leden kunnen gebruik maken van de boeken en computer in de bibliotheek, en CD's en video's afspelen. Hou met het geluidsniveau wel graag rekening met andere bezoekers. Zonder overleg echter geen boeken, CD's of video's mee naar huis nemen.
Tijdens je verblijf op het terrein van het centrum, vragen we om je aan de volgende zes leefregels te willen houden:

  • niet doden (ook geen insecten)
  • niet stelen (niet nemen wat niet gegeven is)
  • geen seksueel wangedrag (zoals overspel etc.)
  • niet liegen
  • niet roken, geen alcohol of andere bedwelmende middelen gebruiken
    Roken kan eventueel op de rookplek voor de lounge aan de weg.
  • alle open vuur, ook het branden van wierook of kaarsjes is wegens brandgevaar streng verboden.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019