Home Maitreya Instituut
 

Boeddhistische lessen door Geshe Sonam Gyaltsen in Loenen

   Geshe Sonam Gyaltsen
 
Geshe Sonam Gyaltsen

Geshe Sonam Gyaltsen is een zeer ervaren en gerespecteerde leraar binnen het Tibetaans boeddhisme. Hij geeft de volgende cursussen in Loenen:

 

Pramanavarttika - het tweede hoofdstuk van deze tekst bewijst met logica dat verlichting mogelijk is, evenals wedergeboorte en de Vier Edele Waarheden, allen zijn essentieel voor het goed begrijpen van het Boeddhisme. Lang lopende cursus in weekends vanaf begin 2017.

Geest en cognitie (Lo Rig) Onderdeel van het FPMT Basic Program. Het ontwikkelen van de geest (Lorig) staat in het boeddhisme centraal. Het eerste deel van de klassieke tekst die behandeld wordt bestaat uit een analyse van geest, cognitie en bewustzijn. In het tweede deel leren we over de mentale factoren en obstakels die de ontwikkeling van onze geest en mentale veerkracht in de weg staan. Door meditatie leren we ze te herkennen en te transformeren. Weekends vanaf eind augustus 2018.

Zomer Lam Rim - leer de kern van het boeddhisme kennen in twee weken, met lessen, discussie, meditatie en mini-workshops van 12 - 19 juli 2019.

Vajrayogini initiatie en commentaar - uitsluitend voor gevorderden. 20 - 27 juli

 

Zie ook:
Cursus volgen in Loenen - programma en huisregels
Aanmelden en donaties Maitreya Instituut Loenen

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019