Home Maitreya Instituut
 

Opgroeien en ontwaken
Workshop boeddhisme en de 'integrale benadering'
in Loenen

  Amitabha Boeddha
   


met Adeline van Waning

Hoe kunnen wij als eigentijdse wereldburgers de rijkdommen van de boeddhistische wijsheidstraditie waarderen en deze integreren met westerse benaderingen? Hoe kunnen de visies en methoden uit beide tradities elkaar versterken en verdiepen en daarmee bijdragen aan vrede en groter welzijn in de wereld?
Opgroeien naar psychische volwassenheid en ontwaken in spirituele realisatie kunnen niet los van elkaar worden gezien - zo kunnen we ook in onze boeddhistische beoefening ervaren. Hoe verhouden ze zich tot elkaar?

De 'integrale benadering', waarvan Ken Wilber de grondlegger is, biedt verrassende invalshoeken die de dynamische relatie van beide aspecten kunnen verhelderen. Wilber, filosoof en ervaren boeddhistisch mediterende, put in zijn werk mede uit zijn Dzogchen beoefening.
In deze workshop neemt Adeline de deelnemers mee in een verkenning van een aantal elementen in de integrale benadering die onze boeddhistische beoefening kunnen ondersteunen en verrijken. Een dag met korte inleidingen en geleide meditaties.

Datum: 17 maart van 10.30-17.00 uur
Kostendekkende donatie: € 20,-, incl. lichte vegetarische lunch

Cursisten worden verzocht om in de pauze ‘karma yoga’ te doen, dat is meehelpen met enkele kleine klusjes in het huishouden.
Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.

 

 

Adeline van Waning begeleidt mensen in meditatie en werkt als vrijwilliger in een hospice. In haar professionele leven was dr van Waning actief als psychiater-pyschotherapeut. Ze heeft een master in Boeddhistische studies. Na vele jaren meditatie in verschillende vormen van boeddhistische benaderingen is ze sinds geruime tijd Dzogchen beoefenaar. Ze neemt deel in het Shamatha project, een internationaal wetenschappelijk onderzoeksproject naar de invloed van meditatie en mind-training op de mens; meditatieleraar in het project is Alan Wallace. Over haar ervaringen publiceerde ze het boek The less dust, the more trust, participating in the Shamatha Project - meditation and science (2014). Haar boek Opgroeien en Ontwaken, de Integrale benadering - boeddhistische, psychologische en maatschappelijke invalshoeken kwam uit in 2017. (Beide boeken zullen met korting te koop zijn op deze dag.) Website: www.meditationapr.org

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 14-jan-19
© Maitreya Instituut 2000-2019