Home Maitreya Instituut
 

Nyung Nä retraites in Loenen 2019

   1000-armige Avalokiteshvara -klik voor een vergroting
 
1000 Armige Avalokiteshvara
  Nyung Ne in Emst
 

Onder leiding van ervaren studenten

Deze intensieve vastenretraite rond Avalokiteshvara (Chenrezig in het Tibetaans), is een combinatie van meditatie op liefde, mededogen en de leegte.
Door middel van neerbuigingen, lofzangen, gebeden, mantrarecitaties, het doen van offergaven aan de Boeddha van mededogen, en te vasten worden we in staat gesteld onze ballast van negatief karma te zuiveren en weer nieuwe positieve energie te verzamelen.
Een Nyung Nä is hard werk, zowel lichamelijk als geestelijk, maar het effect ervan is dan ook bijzonder sterk.

Eén 'ronde' van de Nyung Nä duurt twee volle dagen plus een ochtendsessie. Bij twee of meer Nyungnä's geldt de ochtendsessie van de vorige ronde tevens als de eerste sessie van de volgende ronde.
De eerste ronde start 'smiddags om 15:00 op de eerste dag van de retraite met voorbereidingen zoals het opzetten van het altaar. De volgende dagen zijn de echte retraite zelf, waarbij zeer vroeg wordt opgestaan. Elke ronde is afgelopen vroeg in de ochtend van de vierde dag, rond 8.00. Dan volgt het ontbijt, waarna bij de laatste ronde tot ongeveer 11:00 wordt opgeruimd. Bij de latere rondes kun je 'savonds komen, want de eerte sessie begint 'sochtends vroeg.

Dagelijks worden er drie of vier iets verschillende sessies gedaan van rond de drie uur elk. De eerste sessie dient vóór zonsopgang te beginnen, dus er wordt bijzonder vroeg opgestaan. De eerste sessie start om 10 voor 4 'sochtends. Tijdens de eerste dag van een ronde mag er slechts één maaltijd genuttigd worden vóór de middag. Vanaf de avond van de eerste dag tot de ochtend van de derde dag wordt er helemaal niet gegeten of gedronken. Verder is de tweede dag ook geheel in zwijgen (behalve het reciteren van de gebeden).

Neem voldoende schone en makkelijk zittende kleding mee om je (liefst dagelijks te kunnen verschonen) en, als je wilt, offergaven zoals witte en/of gele bloemen, voedsel en dranken zonder alcohol en dierlijke ingrediënten etc., en bovenal een goed humeur.

Belangrijk: Deelnemers aan dee retraite dienen tenminste toevlucht genomen te hebben. Als je nog nooit een Nyung Nä hebt gedaan, of tussentijds gaat meedoen, graag zo vroeg mogelijk opgeven bij het Instituut in Loenen, zodat we extra informatie kunnen geven, onder andere over de Mahayana geloften, die de eerste keer bij voorkeur van een leraar genomen dienen te worden. Het minimum aantal deelnemers is 4 per ronde.

Nyung Nä 1: zaterdag 1 juni uiterlijk 15:00 (opbouw altaar) tot dinsdag 4 juni 10:00
Nyung Nä 2: maandagavond (aankomst) 3 juni tot donderdag 6 juni 10:00
Nyung Nä 3: woensdagavond (aankomst) 5 juni tot zaterdag 10:00
Nyung Nä 4: vrijdagavond (aankomst) 7 juni tot maandag 10 juni 10:00
Nyung Nä 5: zondagavond (aankomst) 9 juni tot woensdag 12 juni 10:00
Nyung Nä 6: dinsdagavond (aankomst) 11 juni tot vrijdag 14 juni 10:00
Nyung Nä 7: donderdagavond (aankomst) 13 juni tot zondag 16 juni 10:00
Nyung Nä 8: zaterdagavond (aankomst) 15 juni tot dinsdag 18 juni 11:00

Een Nyung Nä is inclusief maaltijden, overnachtingen, linnengoed en handdoek, wel zelf de kamer schoonmaken voor vertrek.
*Kostendekkende donatie: € 50,-
per Nyung Nä
Iedereen die meedoet aan de eerste ronde wordt verzocht 1 juni in de loop van de dag te komen om mee te helpen met de voorbereidingen.
Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.

*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de kosten zijn om de activiteit en het voortbestaan van het instituut mogelijk kunnen maken. Kun je minder bijdragen, vraag dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds.

Zie ook de pagina's: Dagprogramma en huisregels en Aanmelden en tarieven.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019