Home Maitreya Instituut
 

Witte Tara retraite in Loenen Online

   Witte Tara
 
Witte Tara

Met Koosje van der Kolk

Geshe Sonam Gyaltsen heeft aanbevolen om in deze tijd van coronacrisis in plaats van de gebruikelijke serie Nyung Nä’s een retraite van Witte Tara te organiseren voor degenen die een initiatie hebben ontvangen.

Koosje leidt deze retraite vanuit de gompa in Loenen, en jullie kunnen thuis 2 of meerdere dagen of de hele periode meedoen via Zoom.
Mensen kunnen alleen deelnemen als je ten minste 2 dagen meedoet.

De Witte Tara beoefening valt in de klasse van Kriyā Tantra, dat wil zeggen dat je de betreffende voorschriften dient te houden zoals het wassen, schone kleding en wit voedsel. Voorbereidingen thuis: de dag ervoor het huis schoonmaken en altaar opbouwen. 

Op de retraitedagen neem je deel aan alle 3 sessies: 
Dagelijks programma online: 
  07:00-08:30    sessie 1
  10:00-11:30    sessie 2
  15:00-17:00    sessie 3

Je blijft ook ’s avonds in retraite. Dit programma biedt ruimte om eventueel in de ochtend zelf Mahayana voorschriften te nemen en in de avond poedja’s, een vierde Tara sessie of andere beoefeningen te doen of de witte Tara beoefeningen bestuderen.

Na aanmelding ontvang je de Zoom-link, sadhana en instructies voor opbouwen van het altaar als pdf bestand per email. De sadhana is ook in gedrukte vorm te bestellen via https://www.boeddhaboeken.nl/nl/witte-tara-sadhana.

Van 23 mei tot 5 juni, tijdens de eerste helft van de Saka Dawa maand
Kosten voor tenminste 2 dagen deelname: op vrije donatiebasis (een donatie is van harte welkom; want ook het Maitreya Instituut wordt getroffen door deze crisis).
Inschrijven via koosjekolk@gmail.com. 

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 15-may-20
© Maitreya Instituut 2000-2019