Home Maitreya Instituut
 

8 Rondes Nyung Nä retraite in Loenen vervalt

   >1000-armige Avalokiteshvara -klik voor een vergroting
 
1000 Armige Avalokiteshvara
  Nyung Ne in Emst
 

Onder leiding van ervaren studenten


Fijn wanneer je meedoet met de Nyung Nä, een zeer effectief zuiveringsritueel dat ook helpt je mededogen krachtiger te maken.

Deze intensieve vastenretraite rond Avalokiteshvara (Chenrezig in het Tibetaans) is een combinatie van meditatie op liefde, mededogen en de leegte.  Door middel van neerbuigingen, lofzangen, gebeden, mantrarecitaties, het doen van offergaven aan de Boeddha van mededogen, en vasten worden we in staat gesteld onze ballast van negatief karma te zuiveren en nieuwe positieve energie te verzamelen. Een Nyung Nä is hard werken, zowel lichamelijk als geestelijk, maar het effect ervan is dan ook bijzonder krachtig.

Eén 'ronde' van de Nyung Nä duurt twee volle dagen plus een ochtendsessie. Dagelijks worden er drie of vier iets verschillende sessies gedaan van rond de drie uur elk. De eerste sessie dient vóór zonsopgang te beginnen, dus er wordt bijzonder vroeg opgestaan.

Tijdens de eerste dag van een ronde wordt er slechts één warme maaltijd genuttigd worden vóór de middag. Op de tweede dag mag er vanaf voor het begin van de eerste sessie tot de volgende ochtend helemaal niet gegeten of gedronken worden. Verder is de tweede dag ook geheel in zwijgen.

Alleen als je met de eerste ronde meedoet kom je vanaf 15.00 uur om mee te helpen: ruimte schoonmaken, altaar inrichten, neerzetten van offergaven, programma doorspreken en afspraken maken. Elke ronde start 's ochtends om 3:50. Je moet daarom de avond van te voren al aanwezig zijn. Alleen als je de achtste ronde meedoet, blijf je om te helpen met opruimen. We zijn dan rond 11.30 uur klaar.

Als je nog nooit een Nyung Nä hebt gedaan, graag zo vroeg mogelijk opgeven bij het Instituut in Loenen zodat we extra informatie kunnen geven.

Voorwaarden om mee te doen:
1) Tenminste toevlucht hebben genomen, 
2) Bekend zijn met de boeddhistische leer 
3) In staat zijn om te vasten en een dag niet te drinken en praten. 

Nyung Nä 1: woensdag 20 mei 15:00 (opbouw altaar) tot zaterdag 23 mei 9:00
Nyung Nä 2: zaterdag 23 mei 03:50 (avond tevoren arriveren) tot maandag 25 mei 9:00
Nyung Nä 3: maandag 25 mei 03:50 (avond tevoren arriveren) tot woensdag 27 mei 9:00
Nyung Nä 4: woensdag 27 mei 03:50 (avond tevoren arriveren) tot vrijdag 29 mei 9:00
Nyung Nä 5: vrijdag 29 mei 03:50 (avond tevoren arriveren) tot zondag 31 mei 9:00
Nyung Nä 6: zondag 31 mei 03:50 (avond tevoren arriveren) tot dinsdag 2 juni 9:00
Nyung Nä 7: dinsdag 2 juni 03:50 (avond tevoren arriveren) tot donderdag 4 juni 9:00
Nyung Nä 8: donderdag 4 juni 03:50 (avond tevoren arriveren) tot zaterdag 6 juni 11:30

Een Nyung Nä is inclusief maaltijden, overnachtingen, linnengoed en handdoek, wel zelf de kamer schoonmaken voor vertrek.
*Kostendekkende donatie: € 50,-
 per Nyung Nä
Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.

*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de kosten zijn om de activiteit en het voortbestaan van het instituut mogelijk kunnen maken. Kun je minder bijdragen, vraag dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds.

Zie ook de pagina's: Dagprogramma en huisregels en Aanmelden en tarieven.

 

*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de kosten zijn om de activiteit en het voortbestaan van het instituut mogelijk kunnen maken. Kun je minder bijdragen, vraag dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-20
© Maitreya Instituut 2000-2019