Home Maitreya Instituut
 

Witte Tara lang leven initiatie door H.E. Ling Rinpoche
in Loenen

  ing Rinpoche  
 
 

We zijn zeer verheugd om aan te kunnen kondigen dat Zijne Eminentie Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee in april 2019 naar Nederland zal komen. Rinpoche zal een aantal locaties bezoeken. Het volledige programma vind je onderaan deze pagina.

Witte Tara
Witte Tara is een vrouwelijke Boeddha. Zij vertegenwoordigt de perfectie van wijsheid en de ware natuur van de geest, en ze wordt voornamelijk geassocieerd met gezondheid en een lang leven.

Door te vertrouwen op Tara en haar mantra te reciteren, kunnen we een diep niveau van innerlijk welzijn bereiken, zodat we echt van dienst kunnen zijn voor anderen en onszelf. Door toevlucht te nemen in Tara en de bijbehorende meditaties en mantra's te beoefenen, kan je obstakels voor je leven verwijderen en je leven verlengen. De beoefening van Witte Tara versterkt dus de gezondheid en de levensenergie en kan ons helpen om wijsheid te ontwikkelen. Witte Tara beoefening kan ook worden gedaan namens iemand die ziek is.

Zijne Eminentie Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee zal deze initiatie (Tib: Dolkar Tsewang) geven als een krachtige zegening voor de deelnemers én voor het Maitreya Instituut. Het vormt bovendien een prachtige kans een Dharma-connectie te maken met één van de meest vooraanstaande Lama’s van de nieuwe generatie.

Er zijn geen voorwaarden of bijkomende verplichtingen verbonden aan het bijwonen van de initiatie. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

We openen de deur vanaf 9:00. Er zal koffie en thee klaarstaan. De tempelruimte (gompa) zal pas toegankelijk zijn nadat Rinpochee zijn voorbereidingen heeft afgerond. Het programma van deze ochtend omvat geen maaltijden.

Inschrijfprocedure
Uw inschrijving is pas compleet als je dit aanmeldformulier hebt ingevuld, eventueel een vrije donatie als bijdrage aan de kosten hebt overgemaakt en een bevestiging hebt ontvangen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien noodzakelijk zal er worden gewerkt met een reserve-lijst.

Woensdag  3 april, van 10:00 tot 12:00 uur. De deur is open vanaf 9:00 uur.
Vrije donatie, er is koffie en thee voor iedereen.

 

Biografie H.E. Ling Rinpochee
Zijne Eminentie de 7e Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee werd geboren in 1985 in McLeod Ganj, Dharamsala. In 1987 erkende Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama hem als de reïncarnatie van de 6e Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee (1903 - 1983), de voornaamste Senior Tutor van Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama. De 6e Ling Rinpochee was de belangrijkste leraar van Zijne Heiligheid en gedurende zijn hele leven zijn spiritueel adviseur. Hij vergezelde Zijne Heiligheid toen hij in 1959 vluchtte uit Tibet. Zijne Heiligheid verwijst naar hem als "mijn Root Guru". Hij was ook de 97e Gaden-troonhouder, het hoofd van de Gelugpa-traditie van het Tibetaans boeddhisme.
Beginnend in de tijd van Boeddha Shakyamoeni, zijn er twintig eerdere incarnaties van Ling Rinpochee geïdentificeerd, die allen prominent aanwezig zijn in de spirituele geschiedenis van India en Tibet.
De huidige Ling Rinpochee ontving in november 2016 de Geshe-graad van de Drepung Loseling Monastic University in Zuid-India. Hij heeft onlangs ook een jaar verder gestudeerd aan het Gyüto Tantric College in Dharamsala. Zijne Heiligheid de Dalai Lama blijft hem nauwgezet volgen.

Programma in Nederland

- Dinsdag 2 april, Medicijnboeddha initiatie bij Jewel Heart, Nijmegen

- Donderdag 4 april, Manjushri initiatie bij Kadam Choling, Haarlem

- Zaterdag 6 en zondag 7 april, lesweekend over Lam Rim, Posthoornkerk Amsterdam


Voor de volledige Europese tour van Rinpoche zie: http://www.lingrinpocheeurope.tilda.ws

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019