Home Maitreya Instituut
 

Themadagen "Jong Maitreya" in Loenen

  themadag
 
   

Sinds 1979 maakt het Maitreya Instituut het boeddhisme in Nederland toegankelijk door het verzorgen van lessen, meditaties en retraites. Hierbij proberen we goed te luisteren naar de maatschappij om ons programma zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften die er zijn. Daarom is in 2017 Jong Maitreya in het leven geroepen.

Met Jong Maitreya proberen we boeddhisme op een dynamische en interactieve manier te benaderen. Jong slaat hierbij niet op leeftijd, maar met jong wordt voornamelijk ‘jong van geest’ bedoeld. Jong Maitreya is speciaal in het leven geroepen om samen te kunnen discussiëren over de relevantie van de boeddhistische wijsheden vandaag de dag. Om onze persoonlijke ervaringen met het boeddhisme te delen, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Met Jong Maitreya willen we jaarlijks diverse activiteiten organiseren voor mensen die het boeddhisme al omarmd hebben, maar ook voor nieuwsgierigen die graag eens wat meer zouden willen weten over wat het boeddhisme nu precies is en hoe het positief kan bijdragen aan ons dagelijks leven .

Iedereen, jong van geest, met een passie voor boeddhisme of niet, is welkom om bijvoorbeeld een themadag of andere activiteit bij te wonen. Hieronder vind je de activiteiten die op dit moment gepland zijn. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste activiteiten? Volg Maitreya dan op Facebook, schrijf je in voor de nieuwsbrief of hou deze site goed in de gaten.

Voor al deze dagen geldt:
Tijd: 11:00 - 17:00
Kostendekkende donatie: €?
,-
Inclusief soep als lunch; graag zelf eventueel nog een boterham meenemen. Koffie en thee zijn de gehele dag gratis beschikbaar.
Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.

 

Themadag: Verander je geest, verander je leven - zondag 23 september

Deze interactieve dag met meditatie en uitwisseling van ideeën en ervaringen, staat in het teken van het eerste thema uit de 16 Leidraden voor een Gelukkig Leven (16L): Hoe we denken. We gaan aan de slag met dit thema aan de hand van ideeën uit het 16L programma, wat eeuwenoude boeddhistische wijsheid in een eigentijdse vorm giet en praktisch maakt voor het dagelijks leven.

Mogelijk zal Gomo Tulku (ofwel Gomo Rinpoche), een jonge gereïncarneerde Tibetaanse leraar, deze dag verrijken met les en interactieve dialoog.

 

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 10-jul-18
© Maitreya Instituut 2000-2017