Home Maitreya Instituut
 

Ganden Lha Gyema commentaar
in Loenen

   Lama Tsong Khapa
 
Lama Tsong Khapa

Door Geshe Sonam Gyaltsen
Vertaling Pellha de Vries

Geshe Sonam Gyaltsen zal een commentaar geven over de Goeroe Yoga van Lama Tsong Khapa, de Ganden Lha Gyema. Deze "Honderden Boeddhavormen van het Land van Vreugde", betreft de Goeroe Yoga van Lama Tsong Khapa, een essentiële beoefening van de Gelugpa traditie. Deze korte maar diepzinnige tekst vormt een beoefening van toewijding aan de spirituele leraar in de gedaante van de verlichte geleerde en yogi Je Tsong Khapa Lobsang Drakpa (1357-1419).

Geshe Sonam Gyaltsen verleent ons een 'jenang' en commentaar op Hoogste Yoga Tantra niveau. Het betreft een uitleg van de geheime mondelinge overlevering van de Segyü traditie. Deelnemers dienen daarom reeds eerder een Hoogste Yoga Tantra initiatie hebben ontvangen, bij voorkeur die van Yamāntaka.

NB: Deze bijeenkomst kan niet online worden gevolgd.

Vrijdag 21 augustus om 20:00 tot en met zondag 23 augustus om 17:00 uur
Donatie als bijdrage in de kosten: € 130, incl. overnachtingen, vegetarische maaltijden, koffie, thee, linnengoed en een handdoek.
Opgeven door dit aanmeldformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.
Cursisten worden verzocht ‘karma yoga’ te doen oftewel ‘mee helpen in het huishouden’ als deel van de spirituele beoefening, en per weekend is er een (roulerende) karma yoga coördinator.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 26-jun-20
© Maitreya Instituut 2000-2019