Home Maitreya Instituut
 

Workshop: Empathie in Balans in Loenen
Zorgen voor anderen terwijl je zorg draagt voor jezelf.

  Dharma lab themadag
  Dharma lab themadag

Met Annelies van der Heijden en Silvie Walraven

Empathie in Balans is een workshop die is ontworpen om empathie, kwetsbaarheid en emotionele veerkracht te verkennen.
We onderzoeken wat ervoor zorgt dat je je emotioneel overweldigd voelt, en omgekeerd, waardoor je je emotioneel loskoppelt van anderen. Je leert technieken die je in staat stellen om op een gezonde en meer evenwichtige manier met anderen om te gaan.

"Ik heb geleerd dat ik veel misplaatste of misleide empathie heb. Ik realiseer me hoeveel een communicatiekwestie niet noodzakelijkerwijs een gevoelskwestie is. Ik realiseerde me hoe diep mijn behoefte gaat om alles te willen herstellen."
- Linda, cursiste, mei 2019 –

Met gevarieerde leermaterialen en leuke interactieve oefeningen leer je hoe je je kunt inleven in je hart en je hoofd. We onderzoeken hoe we de ervaringen en de emoties van andere mensen echt kunnen voelen en begrijpen, waardoor er meer compassie ontstaat voor onszelf en anderen.

Zoals gezegd interactief. Actief aan de slag om verandering teweeg te kunnen brengen. Niet alleen tijdens de cursusdag maar ook daarna, omdat verandering tijd kost.
Vandaar ook dat er voor de deelnemers, naast een Cursus Logboek, een reeks audio meditaties beschikbaar zijn om de technieken naderhand (meer) te kunnen integreren.

Deze workshop helpt je in de ontwikkeling van:
· een rustigere, meer gerichte en gebalanceerde geest
· beter zelfinzicht en daardoor oprechte empathie voor anderen
· identificeren wat ons uit balans brengt, waardoor er ruimte is voor wijzere keuzes
· sterkere emotionele veerkracht
· hechtere, meer voedende relaties met familie, vrienden en collega’s
· meer compassie voor onszelf en anderen

Zaterdag 1 februari van 10:30 - 17:00. Je bent vanaf 10:00 van harte welkom.
De workshop is inclusief vegetarische lunch, koffie, thee en handouts.
Kostendekkende donatie: € 40

Graag uiterlijk vrijdag 25 januari aanmelden door dit aanmeldformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl. De cursusdag vindt plaats bij een aanmelding van minimaal 6 personen. In geval er minder aanmeldingen zijn, dan zal de cursusdag komen te vervallen. Op uiterlijk dinsdag 28 januari a.s. zal dit aan alle betrokkenen kenbaar worden gemaakt.


Achtergrond:

Empathie in Balans is een onderdeel van de cursus ‘Art of Fulfilment’ en ontwikkeld door
de Foundation for Developing Compassion & Wisdom (FDCW). De visie van FDCW is een vreedzamere, barmhartiger en duurzamere wereld die tot stand komt door persoonlijke en sociale verandering. Haar missie is om een ​​positief transformatieproces mogelijk te maken via educatieve programma's die zijn gebaseerd op universele menselijke waarden. FDCW is opgericht in 2005 en deelt de visie van zijn beschermheer de Dalai Lama voor seculiere ethiek op basis van onze gemeenschappelijke menselijkheid.
FDCW promoot een holistische vorm van onderwijs genaamd Universal Education for Compassion and Wisdom (UECW), die zijn oorsprong vindt in de visie van de Tibetaanse boeddhistische Lama Yeshe (1935-1984). De educatieve filosofie van UECW is gebaseerd op wat iedereen gemeen heeft - onze aangeboren capaciteiten voor empathie en onderscheidingsvermogen, die kunnen worden ontwikkeld tot volledig mededogen en wijsheid. UECW-methoden omvatten verschillende leerstijlen - kritisch denken, creatieve expressie en reflectie, als onderdeel van een integrale, holistische opleiding die de ‘totaliteit van ons wezen’ aanpakt binnen een universeel ethisch kader.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste activiteiten? Volg Maitreya dan op Facebook, schrijf je in voor de nieuwsbrief of let op de programmakalender.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 19-dec-19
© Maitreya Instituut 2000-2019