Home Maitreya Instituut
 

Dharma Lab Themadagen in Loenen

  Dharma lab themadag
  Dharma lab themadag

Onder de titel Dharma Lab Themadagen benaderen we het boeddhisme op een dynamische en interactieve manier. Samen discussiëren we over de relevantie van de boeddhistische wijsheden vandaag de dag. Om onze persoonlijke ervaringen met het boeddhisme te delen, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Verder is er altijd ruimte voor een stukje meditatie.

De Dharma Lab Themadagen zijn niet alleen bedoeld voor mensen die het boeddhisme al omarmd hebben, maar ook voor nieuwsgierigen die graag eens wat meer zouden willen weten over wat het boeddhisme nu precies is en hoe het positief kan bijdragen aan ons dagelijks leven. Iedereen, jong van geest, met een passie voor boeddhisme of niet, is welkom om bijvoorbeeld een themadag of andere activiteit bij te wonen. Hieronder vind je de activiteiten die op dit moment gepland zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste activiteiten? Volg Maitreya dan op Facebook, schrijf je in voor de nieuwsbrief of let op de programmakalender.

Deze zaterdagen zijn van 10:30 tot 16:00. inloop vanaf 10:00, aansluitend gelegenheid tot informeel napraten.
Donatie als bijdrage in de kosten (koffie, thee en vegetarische lunch): € 25,-

Opgeven graag door dit aanmeldingsformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl.

 

Vrijgevigheid

Op deze dag komen we eerst terug bij het algemene onderwerp van het leven vanuit principes of geloften en wat dat voor je betekent. Een belangrijk principe dat bijdraagt aan het welzijn van jezelf en anderen is het ontwikkelen van vrijgevigheid. Als boeddhist kun je ervoor kiezen de gelofte om niets te nemen wat je niet gegeven is te volgen. Wat betekent dat in de praktijk voor jou? Hoe kun je vrijgevigheid in je denken, spreken en handelen vorm geven?
De dag bestaat uit een afwisseling van verschillende activiteiten zoals plenair gesprek, werken in groepjes, meditatie, etc. Het is een interactief programma met veel ruimte voor uitwisseling van persoonlijke ervaringen en ideeën.
Zaterdag 25 mei

 

Vier soorten voeding

Op deze dag komen we eerst weer even terug bij het algemene onderwerp van het leven vanuit principes of geloften en wat dat voor je betekent. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde voedingsmiddelen te laten staan. Behalve eetbaar voedsel zijn er meer soorten ‘voeding’ die al dan niet bijdragen aan een gezond lichaam en een gezonde, heldere geest. Samen onderzoeken we wat daar zoal bij komt kijken en hoe je daar in het dagelijks leven mee om kunt gaan.   
Tijdens deze dag wisselen we een stukje theorie af met uitwisseling van eigen ervaringen en ideeën, meditatie en andere werkvormen.
Zaterdag 13 juli

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019