Home Maitreya Instituut
 

Workshop: Weldaad voor Lichaam & Geest
Online

  Annelies van der Heijden
 
Annelies van der Heijden

Door Annelies van der Heijden

Even een moment voor jezelf, om de batterij op te laden, om contact te maken met eigen lichaam en geest. Deze interne aandacht – deze zelfzorg, zelf compassie - is een belangrijke basis om vervolgens naar anderen te kunnen uitreiken. Hetgeen we compassie noemen en wat zo’n krachtige en bijzondere kwaliteit is om te ontwikkelen.

We zullen onder meer kennismaken met de bewegings- en houdingsoefeningen vanuit de Chi Kung (of Qi Gong). Leren om diep te ontspannen is hierbij van groot belang dus dat zal ook aan de orde komen en geoefend worden. Chi Kung betekent letterlijk ontwikkeling of oefening van ‘Chi’, onze levensenergie. Chi Kung is een onderdeel van de Chinese geneeskunde en bestaat uit eenvoudige bewegings- en houdingsoefeningen gericht op het vrijmaken, opbouwen en optimaal gebruiken van deze levensenergie.

Daarnaast zullen we eenvoudige (begeleide) meditaties doen en onderzoeken en ervaren wat het effect van beweging is, ook op onze meditatie. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en discussie.

De benadering is ontspannen en speels, zonder enige druk of verwachting. Kortom: genieten van deze bijzondere gelegenheid om eigen lichaam en geest op een waardevolle manier te onderzoeken en te ‘voeden’.

Voor deze workshop is geen enkele voorkennis van Chi Kung en/of meditatie nodig. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Draag bij voorkeur loszittende kleding.

Zaterdag 30 mei van 10:00 tot 13:00 uur, vervalt
Zondag 31 mei van 10:00 tot 13:00 uur, Online link
Kostendekkende donatie*: € 20

Graag aanmelden vóór 28 mei a.s. door dit aanmeldformulier te downloaden en na invullen terug te sturen naar donaties@maitreya.nl. Je ontvangt een wachtwoord voor de zoom meeting.


Annelies van der Heijden is o.a. gekwalificeerd yoga docent en shiatsu (manuele) therapeut en beoefent al lange tijd Chi Kung. Sinds 1997 is ze actief betrokken bij onze organisatie.

*Kostendekkende donatie: aan het organiseren van activiteiten zijn uiteraard allerlei kosten verbonden. We geven met deze bedragen aan wat de kosten zijn om de activiteit en het voortbestaan van het instituut mogelijk kunnen maken. Kun je minder bijdragen, vraag dan s.v.p. om een bijdrage van het studiefonds.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 1-apr-20
© Maitreya Instituut 2000-2019