Home Maitreya Instituut
 

Lama Thubten Yeshe

   
    
 
Lama Thubten Yeshe

Lama Thubten Yeshe werd in 1935 in Tibet geboren. Op zesjarige leeftijd trad hij toe tot de Sera kloosteruniversiteit in Lhasa, waar hij studeerde tot 1959. Zoals Lama Yeshe zei, "In dat jaar deelden de Chinezen ons vriendelijk mee dat het tijd werd om Tibet te verlaten en de buitenwereld te ontmoeten".

Lama Thubten Yeshe en Lama Thubten Zopa Rinpoche, waren als leraar en discipel samen sinds hun  exiel. Ze ontmoeten hun eerste westerse studenten in 1965. In 1971 vestigden ze zich in Kopan, een klein gehucht nabij Kathandu in Nepal. In 1974 begonnen de lama's naar het westen te reizen en daar onderricht te geven. Dit resulteerde in de oprichting van de Foundation for the Preservation of the Mahayana Tradition (FPMT).

Lama Yeshe overleed in 1984, en zijn reincarnatie Lama Tenzin Ísel Rinpoche werd geboren uit Spaanse ouders in 1985.

"Waarom hebben we de FPMT opgericht? Waarom maken we al deze voorzieningen in de wereld? Ik denk dat we glashelder zijn over ons doel - we willen voelende wezens naar hogere educatie leiden. We zijn een organisatie die mensen de kans geeft om hogere educatie te volgen. We bieden de mensen wat we hebben; de combinatie van de leringen van de Boeddha en de moderne manier van leven. Ons doel is om onze ervaringen hiermee te delen".
Lama Thubten Yeshe

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019