Home Maitreya Instituut
 

Mantra om schade te voorkomen door het eten van offergaven bestemd voor de Drie Juwelen

De Bekentenis van overtredingen aan de 35 Boeddha's noemt het nemen van bezittingen van de Drie Juwelen als een onzuivere daad.
Het nemen van offergaven aan de ojecten van toevlucht, zoals voedsel, rijst, graan of drank, is een onzuivere daad. Dit betekent onder andere het nemen van offergaven om te eten of drinken, en waterofferandes gebruiken om thee te zetten, maar waarschijnlijk kan het nemen van boterlampjes geen kwaad. Kaarsen die zijn aangestoken, maar uitgemaakt voordat ze geheel waren opgebrand, kunnen opnieuw aangestoken en gebruikt worden.

Als je offergaven gaat gebuiken die voorheen gemaakt zijn, reciteer deze mantra zeven maal en blaas over het voedsel of drank. Op deze manier zul je de onzuiverheid van verduistering niet ontvangen, maar in plaats daarvan herboren worden in de 'Hemel van de Drieeëndertig'.

TADYATHA IDAM PENI RATNA PEMANI PARATNA NI SVAHA (7X)

Opmerking

Het beste is wanneer iedereen deze mantra reciteert voordat die ze delen in de offergaven. Je kunt deze mantra boven de plaats hangen waar de offergaven gemaakt worden om ze te herinneren de mantra te reciteren. Als dit niet mogelijk is, dan kan een persoon de mantra reciteren en over alle voedsel en drank blazen namens iedereen die ervan neemt.
Dit onderricht betekent niet dat men de offergaven helemaal niet meer gebruikt, maar alleen dat deze mantra gereciteerd zou moeten worden.

Overigens is dit niet nodig bij het nemen van tsog, aangezien dit al gezuiverd is bij het aanbieden.

Colofon
Gedicteerd door Kyabje Zopa Rinpoche 26 november 2004, te Kachoe Dechen Ling, Aptos, California aan Thubten Labdron. Licht geedit door Kendall Magnussen. De mantra is nog niet geverifieerd met de originele Tibetaanse tekst.

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019