Home Maitreya Instituut
 

Activiteiten met ven. Losang Gendun
in Amsterdam

  eerwaarde Losang Gendun
  
Ven. Losang Gendun


Introduction to Buddhism

As emotional beings, we need to learn to understand ourselves. We will do that through talk, meditation and debate.
For those looking for a comprehensive but intelligible introduction into Tibetan Buddhism, we offer an evening of meditation, some explanatory talk and space to discuss and share your experiences. In the course of a year all the essential subjects will be touched upon, from a contemporary and practical perspective. Completion will provide participants with enough understanding to continue with mid-level programs if they wish to do so.
Monday evenings from February 4 until June 24, except June 10
Tijd: 20.00 - 21.30 hrs
For the first lesson we do not request a donation, after that we suggest a donation (to cover our costs): € 15,-per evening ; students or Stadspas: € 10,-
A 10-class card: € 130,- ; students or Stadspas: € 100,-

 

De Filosofische Scholen -  FPMT Basic Program

Vanaf 12 Februari start een vijf maanden durende module waarin het Tibetaanse system van filosofische scholen uiteengezet zal worden, ter voorbereiding van het Wijsheidshoofdstuk uit Shantideva’s Bodhicaryavattara, waarbij onderwerpen als het wezen van de geest, leegheid en de paden van een bodhisattva uitgebreid aan bod zullen komen.
Dit is een unieke gelegenheid voor eenieder die verdieping zoekt in de onderbouwing van de boeddhistische bevrijdingsleer. Het programma is open voor zowel studenten die geïnteresseerd zijn in individuele onderwerpen als deelnemers die een BP-certificaat ambiëren. De lessen worden voorafgegaan door een analytische meditatie op het betreffende onderwerp.
Dinsdagavonden vanaf 12 februari t/m 25 juni
Tijd: 20.00 - 21.30 uur

We raden als kostendekkende donatie aan: € 15,-per avond; studenten of Stadspas: € 10,-
Een 10 klassen kaart: € 130,- ; studenten of Stadspas: € 100,-

 

Psychologie van inzichtsmeditatie

Mindfulness vindt zijn oorsprong in de boeddhistische traditie. In de huidige cyclus bespreken we de Tibetaanse vorm van wijsheidsmeditatie, Mahamudra. Door directe observatie van de geest beoogt deze methode zowel concentratie als bevrijdend inzicht te ontwikkelen. Op toegankelijke wijze zullen zowel de theorie als praktijk van Mahamudra besproken worden, in een context van traditionele (yogacara)- en moderne psychologie. Ook zal er ruimte zijn voor het bespreken van individuele voortgang en inzichten. Voor hen die verdere diepgang zoeken zal er op enkele zaterdagen ook een lezing over de ‘Filosofie van meditatie’.
Donderdagavonden vanaf 7 februari tot 27 juni, behalve 30 mei.
Tijd: 20.00 - 21.30 uur
We raden een kostendekkende donatie aan: € 15,- per avond; studenten of Stadspas: € 10,-
Een 10 klassen kaart: € 130,- ; studenten of Stadspas: € 100,-

 

Lodjong: 37 beoefeningen -
Het trainen van de geest om een bevrijde mens te worden

In het Mahayana-boeddhisme staat de training van het individu als bodhisattva centraal. Dit ideaal staat voor de bevrijde mens, die zijn diepste wezen tot uitdrukking brengt in compassie voor alle levende wezens. Aan de hand van Thogme Zangpo’s toonaangevende ’37 Beoefeningen van de Bodhisattva’, gaan we diep in op de betekenis van compassie en de meditatieve trainingen die de ontwikkeling van deze eigenschap mogelijk maken.
Zondag 28 april, zaterdag 25 mei en zondag 23 juni
Tijd: 10.00 - 15.00 uur
Wij raden een kostendekkende donatie aan: € 35,- per dag, studenten of Stadspas: € 20,- per dag

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 31-may-19
© Maitreya Instituut 2000-2019