Home Maitreya Instituut
 

Activiteiten met ven. Losang Gendun
in Amsterdam

  eerwaarde Losang Gendun
  
Ven. Losang Gendun

 

Mahayana Vipashyana

Heb je de grenzen van mindfulness verkend en ben je benieuwd naar meer? Dan kun je overwegen deel te nemen aan de cursus Mahayana Vipashyana die in september 2019 begint.
In deze cursus zullen we onderzoek doen naar de dynamiek tussen lichaam, gevoelens, geest en perceptie. We doen dat in theorie en in meditatie.
Deze methode leidt niet alleen tot innerlijke rust en zelfacceptatie; deze zal vooral inzicht bieden in de verwevenheid van ons leven en de diepe, stille wijsheid die zich in ieder van ons schuilhoudt achter de waan van alledag.
Onze gidstekst is Shantideva’s Compendium of Training. Hierin vinden we een poëtische beschrijving hoe we deze beoefening kunnen inzetten ten dienste van het welzijn van alle levende wezens. In onze tijd van polarisatie en ecologische crisis vormt compassie een belangrijke bijdrage aan dit welzijn.
Naast het werken met Shantideva’s teksten zullen we ons hart ophalen aan citaten uit Mahayana-soetra’s.

Donderdagavond 5 september t/m 5 december
Tijd begeleide meditatie: 19.00-19.45 uur
Tijd les: 20.00-21.30 uur
Aanbevolen kostendekkende donatie € 3,50 voor de meditatie en € 15 per les. Wil je aan meditatie en les meedoen, dan is de aanbevolen donatie € 15, studenten en Stadspas € 10

Filosofie van meditatie

De Boeddha bereikte vrijheid door de realisatie dat alle dingen ‘leeg’ zijn van inherent bestaan en ‘vol’ zijn van leven.
Voor de filosofisch georiënteerde yogi bieden we iedere maand een zaterdag van verdieping aan: we trainen dan in het mediteren op de leegte, zoals dat wordt beschreven binnen het Tibetaans boeddhisme.
Daarnaast bespreken we de Verzen tot de Middenweg van Nagarjuna, de grondlegger van het Mahayana-boeddhisme. Deze verzen zijn kleurrijk in argumenten, diep in inzicht en vol van hart voor het welzijn van alle levende wezens.
Zo kunnen we ons naar de stille dieptes van wijsheid laten voeren.

Zaterdagen 7 september, 5 oktober, 9 november
Tijd: 10.00-15.00 uur
Aanbevolen kostendekkende donatie € 35, studenten en Stadspas € 20 

 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 6-aug-19
© Maitreya Instituut 2000-2019