Home Maitreya Instituut
 

Viering 40 jaar Maitreya Instituut en
Lama Tsong Khapa dag - in Amsterdam

  Lama Tsong Khapa
    

Dit jaar vieren we zowel ons eigen 40-jarig bestaan, als ook de continuïteit van de overdracht van de Dharma. Inderdaad - de ‘Preservation of the Mahayana Tradition’, zoals in de naam van de FPMT voorkomt.

Het is namelijk 600 jaar geleden dat Je Tsong Khapa, stichter van de Gelugpa school van Tibetaans boeddhisme, waar het Maitreya Instituut toe behoort, overleed, en het is 40 jaar geleden dat het Maitreya Instituut werd gesticht.

Dat gaan we vieren op 21 december; de dag dat 40 jaar geleden Paula de Wijs, Jan Paul Kool en Margot Kool bij de notaris de stichting en het kerkgenootschap Maitreya Instituut formeel vastlegden.
Behalve dat we daar bij stilstaan, horen we op 21 december over een heel nieuw initiatief, toepasselijk ‘Maitreya Pure Land’ genoemd, dat onder auspiciën van het Nalanda klooster in Zuid-Frankrijk plaatsvindt.
Dus, op 21 december vieren we niet alleen Lama Tsong Khapa dag, maar ook het afronden van ons jubileumjaar en het begin van iets nieuws.

Het programma:

15.00 uur - welkom met warme drankjes en iets lekkers
15.30 uur - Ven. Tendar uit Nalanda vertelt over het Maitreya Pure Land (met kort filmpje)
15.50 uur - kort praatje door het bestuur
16.00 uur - poedja met een selectie uit de beoefeningen voor Lama Tsong Khapa Dag die door Kyabje Zopa Rinpoche zijn aanbevolen. Zie ook hieronder voor meer informatie over die beoefeningn.
17.30 - 18.00 uur sluiting

Iedereen is welkom! Het zou fijn zijn te weten of je komt. Je kunt dit doorgeven via amsterdam@maitreya.nl

Zaterdag 21 december, 15:00 - 18:00


 

 

           FPMT logo

  Home  |  Vorige pagina  |  ^Top van de pagina            

Studie en meditatie in het Tibetaans boeddhisme           

Laatste pagina update: 25-feb-19
© Maitreya Instituut 2000-2019